Avlyst Fjellskitur over Breheimens topper

Fellestur

Fra dato
22. april kl. 08:00
Til dato
26. april kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Bre, Telttur, Trulsbu, Fjellski, Skitopptur, Breheimen, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12543
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsak: koronavirus

Lundadalen er en ekte fjelldal midt i Breheimen. Den er omkranset av breen og flere topper over 2000 meter. Med fjellski på beina og telt i sekken beveger vi oss høyt til fjells og sikter på å bestige dem alle.

PROGRAM

Dag 1: Lundadalen til Skridhaugen
Dagen starter med samkjøring fra Oslo ca. kl. 08.00 før vi ankommer Bismo og utløpet av Lundadalen ca. kl. 14.00. Her bruker vi litt tid på pakking og utstyrsjekk før det blir en kort etappe på ca. 3km, med 600 meter stigning mot Skridhaugen (1205) hvor vi slår leir for natten.

Dag 2: Skridhaugen til Hestfonni/Runningsbrean
Dagen starter med stigning opp mot Storivilen (2068) for å så å fortsette videre vestover over Moldulhøi (2044) og Hesthøi (2021). Vi slår leir på ca. 1700 m.o.h. ved Hestfonni/Runningsbrean. Det er ca. 16 km gåing denne dagen og 1200 meter stigning.

Dag 3: Hestfonni/Runningsbrean til Trulsbu (selvbetjent hytte)
Turen over ryggen som binder Hestbreapiggene sammen krever godt vær. Vi starter med Heksete (2103). Store Hestbreapiggen (Nørde 2172) nås via kryssing av Heimaste Hestbreen. Vi går ut mellom punkt 2132 og Heksete (2103), krysser breen for å bestige Store Hestbreapiggen (Nørde 2138) via østflanken. For å komme tilbake igjen på ryggen følger vi samme rute. Deretter fortsetter turen vestover ryggen før det er nok en avstikker mot nord og vi går innom Låven (2012). Hvis dagen ennå er ung og vi er friske i beina blir det en siste avstikker på Vestre Hestbreapiggen (2138) før vi kjører ned østre del av Høybrean. Deretter dreier vi vestover i terrenget mot Lundadalsbandet og Trulsbu. Vi tilbringer natten på Trulsbu.

Dette blir en lang og svært krevende dag med mye opp og ned mellom mange topper og avstikkere. Vi gå til sammen 30 km og har ca. 1100 meter stigning.

Dag 4: Trulsbu til Gjelåtjønning
Lørdagen starter med en transport østover mot Lunddalsbandet. Deretter blir det stigning opp mot Vestre Holåtinden (2039) via Holåbreen. Deretter sikter vi på å nå både Midtre Holåtinden (2047) og Austra Holåtinden (2043) med utgangspunkt fra skaret mellom dem. Vi avslutter dagen med å skli ut Holåbreen. Før breen tipper ned i Lundadalen går vi nord og etablerer camp ved Gjelåtjønning (1601).

Det blir mange høydemeter og kilometer denne dagen også, til sammen ca. 20 km og ca. 1100 meter stigning.

Dag 5: Gjelåtjønning til Lundadalen
Søndag blir nok en lang dag, men ikke med fullt så mye stigning som de andre. Dagens mål er Hestdalshøgdi (2091). Når denne er nådd sklir vi ned Grjotådalen for videre slak gange ut Lundadalen. Til sammen er dette ca. 23 km og ca. 500 m stigning.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 1 100,- av/på Bismo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.

Maks antall deltagere på denne turen: 8

Turpakken inkluderer: Turlederkostnader og kost og losji på Trulsbu. 
Prisen inkluderer ikke transport og mat til teltovernattingene. 

Annet:
Vi bor i telt under turen med unntak av en natt på Trulsbu. For at deltakerne ikke skal ha for mye vekt i sekkene, deles man i teltlag på henholdsvis 2 og 3 personer. Hvert teltlag har to primuser.

Deltakerne ordner måltidene selv. Det anbefales mat som ikke krever noen annen tilberedning enn koking av vann.

Hovedturleder tar kontakt med deltakerne ca 1-2 uker før turstart for å samordne felles transport.

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Vi går sammen med turleder i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet, herunder overnatting i telt på vinterstid. Dette er en krevende tur med lange dagsmarsjer i høyfjellsterreng på ski med tung sekk, så man bør være i god fysisk form. Turen går over bre og det kreves at du tidligere har vært på brekurs eller har tilsvarende kunnskaper.

Utstyr:
Personlig utstyr: fjellski med stålkanter, feller, skismøring, staver med stor trinse, sittesele (evt. randosele eller skisele), 2 stk.120-slynger, 2 stk. klemknuter og 2 stk. skrukarabinere. Telt, sovepose og liggeunderlag må være egnet for vinterbruk. 

Merk at du må ha litt ekstra plass i sekken til fellesutstyr.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Kart og ruteinformasjon:
Norgesserien 10064 Lom 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Les mer om hytta her: 
Trulsbu

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.
__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Fjellskitur over Breheimens topper

Lundadalen er en ekte fjelldal midt i Breheimen. Den er omkranset av breen og flere topper over 2000 meter. Med fjellski på beina og telt i sekken beveger vi oss ...

Kontaktinformasjon: