Grunnleggende Turlederkurs

5. til 7. juni 2020
4. til 6. september 2020
DNT Oslo og Omegn, Breivoll Gård
Oslofjorden, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
12566

Er du klar for å ta spranget? Liker du å være på tur og ta ansvar? Dette er et kurs for deg som vil ta med andre på tur med eller uten overnatting i Marka, bli trygg på orientering og lære mer om friluftsliv. Bli kjent med turlederrollen, deg selv og DNTs tilbud.

Hvis du synes at dette er for ambisiøst og heller ønsker å lede dagsturer i nærområder, vil vi foreslå et nærturlederkurs: link kommer

Program

DNTs grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede fellesturer i lavlandet/marka/nærmiljøet hele året. Kurset er første trinn i DNTs turlederutdanning og er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på DNT sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.

Deltakerne bytter på rollen som turleder. Hver enkelt deltaker skal få god nok tid til å prøve seg som turleder og lære underveis. Kurset er veldig praktisk rettet, men med noen teoriøkter. Opplegget er ikke eksamens-/testpreget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, hvor det er lov å gjøre feil og hvor vi lærer av hverandre.

Deltakerne blir vurdert til bestått eller ikke bestått.

Har du lyst til å være DNT-turleder? Bli med på våre kurs!

Opptakskrav:

• For opptak til grunnleggende turlederkurs, kreves det gjennomført ambassadørkurs
  • Du bør ha vært en del på tur tidligere og ha grunnleggende kunnskap om kart- og kompass
  • God generell turkunnskap
  • Aldersgrense er 16 år
  • Vi anbefaler alle deltakere å melde seg på kart- og kompasskurs.

Tema:

• Turlederrolle
  • Sekk og klær
  • Gruppedynamikk
  • Turplanlegging og risikovurdering
  • Førstehjelp
  • Turlederressurser og - goder
  • Mat på bål
  • Kart og kompass, UTM-koordinater, SARTTO
  • Innsjekk på hytta
  • Praktisk turledelse

Mål: Etter endt kurs skal deltagerne ha:

• God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
  • God generell turkunnskap
  • God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
  • Grunnleggende kart- og kompassferdigheter (kartmarsj, veivalg, beregning av distanse og tid, oppfang og ledelinjer, merking av stier, målestokk, høydekurver, ekvidistanse, karttegn og himmelretninger, osv.)

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 2466,- for DNT Oslo og Omegn medlemmer,
Kr. 450,- for medlemmer av andre medlemsforeninger
Prisen inkluderer: Overnatting, instruktør og måltider (frokost, niste/termos og middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.
Kursavgiften refunderes etter 3 tur/aktivitetslederoppdrag for DNT Oslo og Omegn.

Hvor:
I juni og september: Breivoll Gård og Bestemorstua ved Bunnefjorden.
I mai: Nydalshytta, Lillomarka

Kursslutt:
Vi avslutter søndag kl. 18.00 på søndag.

Hvem passer kurset for?
Alle som ønsker å lede turer i marka eller nærområde, med eller uten overnatting, lokalt for DNT Oslo og Omegn. Du trenger ingen forkunnskaper, men må være turvant, beherske kart og kompass og like å ta med andre på tur. Hyggelig og ansvarsbesvisst. Ellers lærer du det meste på kurset.

Kart:
Mer informasjon kommer. Orienteringskart har kursledere med seg.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Påmelding:
Søknad sendes til cvg@dntoslo.no
Søknadfristen: for mai kurs 13. april, for juni kurs 3. mai, for september kurs 2. august

Søknad kan lastes ned her: Søknad

Annet:
Alle deltakere tilskrives ca 1 uke før kursstart, her følger mer informasjon. Dere mottar også Turlederhåndboka og informasjon som bør leses i forkant av kurset.

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Du kan lese mer om den komplette turlederutdanningen til DNT Oslo og Omegn her.

Grunnleggende Turlederkurs