Høsttur i Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
25. september kl. 15:30
Til dato
30. september kl. 22:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Voksne, Stølsheimen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på høsttur i Stølsheimen som ligger mellom Sognefjorden i nord og Vossefjellene i sør, Masfjordfjellene i vest og Vikafjellet i øst. Området byr både på grønt og frodig landskap og karrig høyfjellsterreng.

Turen blir slik:

Fredag 25.09: Tog fra Oslo S kl 15:43 med ankomst på Voss kl 21:09. Overnatting på Voss vandrarheim

Lørdag 26.09: Drosje til Bjergane. Langs sti ca 4 timer til Åsedalen, 820 moh.

Søndag 27.09: Åsedalen til Selhamar, 880 moh, 13 km, 4 timer.

Mandag 28.09: Selhamar til Torvedalshytta, 809 moh, 14 km, 6 timer. Krevende tur over høye fjelltopper.

Tirsdag 29.09: Torvedalshytta til Volahytta, 939 moh, 12 km, 4 timer.

Onsdag 30.09: Volahytta til Voss. Ca 6 t til Hangurstoppen, 818 moh, 17 km. Spektakulær gondolreise til Voss togstasjon der vi tar ettermiddagstoget kl 17:10 som kommer til Oslo kl 22:27.

Vi har markert turen som krevende fordi etappene på mandag og onsdag krever litt mer av oss. De som blir med, må ha erfaring med å gå flere dager i fjellet med sekk. 

Turledere bestiller overnatting på Voss vandrarheim og på hyttene. De bestiller også drosje til Bjergane og gondol fra Hangurstoppen.

Pris: Alle bestiller og betaler togbilletter selv. Vi må ta forhåndsbetaling for å dekke enkelte av utgiftene på turen. Overnattingen på Voss vandrarheim koster kr 335,- pr person inkludert sengetøy og frokost. Alle hyttene vi skal besøke, er selvbetjeningshytter og koster kr 280,- pr natt for medlemmer av DNT. Drosjen på lørdagen kommer på ca kr. 2800,-. Gondolen ned til Voss koster kr 155,-. 

NB! Den enkelte får beskjed fra turlederne om hvor mange av utgiftene som er skissert over, de må forhåndsbetale. Man er ikke endelig påmeldt før dette er betalt. Bestill togbilletter så snart du har fått endelig bekreftelse fra turlederne, slik at vi er sikre på at alle får plass. 

Ta med: DNT-hyttene har puter og dyner, men hver enkelt må ta med ren lakenpose, rent sengetøy eller ren sovepose og putetrekk. Vi lager felles havregrøt til dem som ønsker dette til frokost. Ta med eventuell egen mat til frokost og mat til matpakker alle dagene. Dersom noen ønsker å smøre matpakke fra frokostbuféen på Voss vandrerheim på lørdagen, koster dette kr 85,-. Husk antibac og papirlommetørkler. Se ellers DNT sin pakkeliste: https://indreostfold.dnt.no/pakkeliste/

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Deltakelse på turen forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Husk god håndhygiene og sosial avstand. Turleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

VELKOMMEN PÅ TUR!

Høsttur i Stølsheimen

Bli med på høsttur i Stølsheimen som ligger mellom Sognefjorden i nord og Vossefjellene i sør, Masfjordfjellene i vest og Vikafjellet i øst. Området byr både på grønt og frodig ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingunn Fjæreide
  • Kirsti Magelssen