Underlandsåsen Kjekstadmarka

Fellestur

Dato
24. september kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Rundtur, Heggedal, Underlandsåsen
Arrangører
Asker Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

NB! Denne turen starter kl. 17.30 (ikke 18.00 som tidligere angitt i turlagets program for 2020)

Lengst øst i Kjekstadmarka, ikke langt fra Heggedal, ligger Underlandsåsen. Naturen her er preget av blankskurt granitt og åpen vegetasjon, dominert av den nøysomme furua. Turen starter ved enden av gangbroen på Heggedal stasjon og går opp den bratte kleiva i Gamle Heggedalsvei. Like før toppen går stien inn i marka.

I starten av turen er det flere steder flott utsikt mot Heggedal sentrum, Rødsåsen og Åmotåsen. Fra Rugdedalen går stien bratt opp til et stikryss hvor vi tar til høyre tilbake mot Heggedal. Omtrent halvveis har stien en kort, skiltet avstikker til Bekkestua som har en dramatisk historie fra 2. verdenskrig. Heggedal og omegn Historielag har gjort Bekkestua om til et museum for å dokumentere hendelsene.

Fra Bekkestua går turen tilbake til hovedstien og ned gjennom Trongkleiv, et trangt skar med stup på begge sider. Videre går stien nedover til Gamle Heggedalsvei og tilbake til Heggedal stasjon.

Turen er 3,5 km og vi bruker 1,5-2 timer.

Vi følger god blåmerket sti, med noen bratte og våte områder. Ta med gode turstøvler.

Nasjonale smittevernsregler følges. Det blir ført deltagerliste. Det er mulig å melde seg på forhånd ved "Meld deg på"-knappen på denne nettsiden.

Underlandsåsen Kjekstadmarka

NB! Denne turen starter kl. 17.30 (ikke 18.00 som tidligere angitt i turlagets program for 2020) Lengst øst i Kjekstadmarka, ikke langt fra Heggedal, ligger Underlandsåsen. Naturen her er preget ...

Kontaktinformasjon:

  • Rune Aasheim
  • Tlf. 93289782

Turleder:

  • Rune Aasheim