Introkurs randonnée

Kurs

Fra dato
20. mars 2020 kl. 21:00
Til dato
22. mars 2020 kl. 16:00
Alternative datoer
Vis 3 andre datoer
28. februar til 1. mars 2020
13. til 15. mars 2020
20. til 22. mars 2020
27. til 29. mars 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, , Randonee, Topptur
Arrangører
Rondvassbu, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Rondane (se kart)

Velkommen til en opplevelsrik og lærerik helg i Rondane. 

Denne helgen tar vi dere med på de fineste skitoppene i Rondane. 
Veslesmeden er med sine 2015 m.o.h. en av de fineste 2000meters toppene du kan begynne med på ski. Det er stabile snøforhold, flott nedkjøring og en fantastisk utsikt fra topppen. Søndagens tur til Ljosåbelgen starter med en rolig innmars fra Rondvassbu inn til Ljosåe før vi traverserer det siste stykket opp til 1948 m.o.h. Nedkjøringen fra Ljosåbelgen er den beste i hele Rondane og denne må oppleves. Når vi kommer ned fra Ljosåbelgen sklir vi ut mot Mysuseter og parkeringen før hjemmreise på søndagen. 

Vi ønsker å tilby nybegynnere på randonnée en lærerik helg med påfyll av kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli en gjennomgang av skredutstyr og innføring i bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger og lagdelig i snøen. Om du ønsker å delta på turen men har ikke utstyr så kan du leie komplett utstyr på Rondvassbu. Husk å gi beskjed om dette ved påmelding. 

Deltakere går selv inn til til Rondvassbu. Fra Mysuseter og inn til Rondvassbu er det ca 11km og vi anbefaler deltakere å bruke fjellski inn til hytta. Randonée utstyret tas i en pulk eller på ryggen. Har du ikke har tilgang til pulk kan du lage din egen av randonée ski: Tape sammen skine foran og bak, sett skone i bindingene med en plastpose over åpningen. Knytt deretter et tau i fronten av skine og trekk de etter deg innover. Dette er en rask å effektiv måte å få med seg utstyret inn til hytta. Utstyr som ikke blir benyttet på toppturen på søndagen blir transportert ut med varetransporten fra Rondvassbu søndag ettermiddag. 
 

Fredag: Når kursdeltakere ankommer Rondvassbu fredag ettermiddag/kveld vil de som skal leie utstyr få utlevert utstyret og opplæring i bruk av dette. Middag serveres fra kl 18.00 og utover til alle deltakere har ankommet hytten. Etter middagen blir det gjennomgang av helgenes turer og terrenget vi skal gå i. Vi går gjennom viktige momenter som vi må ta hensyn til for å ferdes trygt i fjellet vinterstid.  

Lørdag: Kl 08.00 serveres frokost og alle smører matpakke for dagen. Kl 09.15 tar alle på seg utstyret og vi tester sender mottaker før vi legger ut på tur ca kl 09.30. Turmålet på lørdagen er Veslesmeden 2015 m.o.h. Lørdag kveld er badestampen varm så alle kursdeltakere kan slappe av i fantastiske omgivelser under stjernene ved Rondvatnet. 

Søndag: Kl 08.00 serverer vi frokost og alle lager seg matpakke. Utstyr som ikke skal benyttes på toppturen legges i sleden. Kl 09.30 legger vi ut på tur og denne går turen til Ljosåbelgen aka "sukkertoppen" 1948 m.o.h

Pakketilbud: To dagers kurs, alle måltider og overnatting i to døgn på firesengsrom: 3700,- pr pers (DNT medlemmer) kr 4250,- (ikke medlemmer)

Booking: Per-epost til rondvassbu@dntoslo.no 
Du vil da få tilsendt et påmeldingsskjema som du fyller ut og returnerer til Rondvassbu.

Velkommen til fantastiske dager i vakre Rondane!

 

 

Introkurs randonnée

Velkommen til en opplevelsrik og lærerik helg i Rondane.  Denne helgen tar vi dere med på de fineste skitoppene i Rondane.  Veslesmeden er med sine 2015 m.o.h. en av de fineste 2000meters toppene ...

Kontaktinformasjon: