Rondvassbu deltar i koronadugnaden

Kjære gjest, vi gleder oss til gjensyn i Rondane i vinter! 

Rondvassbu åpner for vinteren 26.februar, men av smittevernhensyn blir det begrensninger på hvor mange gjester vi tar inn på hytta. Det er derfor ekstra viktig å booke opphold på våre hjemmesider i god tid før fjellturen. Velkommen til fjells! 

Rondvassbu iverksatte i sommer en rekke rutiner og tiltak blandt sine ansatte og gjester for å minimere risikoen for spreding av eventuell smitte. Dette fortsetter for vintersesongen 2021.

1. Drift med ekstrem fokus på smittefare fra sesongåpning.

Personalet er ekstra påpasselige i forhold til hyppig renhold, god håndhygiene, og at gjestene innretter seg etter våre anbefalinger og tiltak. Hytta tilpasses med merking, såpe, antibac, etc

2. Måltider 

Måltidene blir servert i spisesalen som før, men med minst 1 meters avstand mellom gjestene. Vi kommer til å ha pekebuffet på frokosten hvor personalet legger opp det du ønsker.  Vi oppfordrer til hyppig håndvask, desinfisering av kontaktpunkter (håndtak, juice/melk dispensere, kaffe kanner etc)

3. Overnatting

Alle gjester som skal overnatte på Rondvssbu må booke opphold på forhånd. DNTs plassgaranti gjelder altså ikke på grunn av smitteverntiltak utløst av koronaviruset. Vi har maksimalt en kohort per rom, og god avstand mellom ulike kohorter på sovesal. Vi kan legge inn en ekstra madrass på rommene så 3 personer som reiser sammen kan sove sammen på et dobbeltrom og 5 personer på et firesengsrom. Grunnet situasjonen har vi også redusert antall teltplasser, og dette må også bookes på forhånd. 

4. Din hygiene 

Vi oppfordrer gjester på Rondvassbu til å være nøye med håndhygiene, særlig gjennom hyppig håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. Unngå håndhilsning, da fysisk kontakt øker risikoen for spredning.

5. Din helsetilstand

For at færrest mulig skal bli smittet, ber vi om følgende: Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjoner som tett nese, vondt i halsen, hoste, feber, tungpustethet eller vondt i hodet, skal du ikke besøke oss på Rondvassbu. Ta kontakt med din lege dersom du er i tvil.

6. Din smittefare

Du skal ikke besøke Rondvassbu dersom du – eller dine husstandsmedlemmer – har vært i områder med vedvarende spredning de siste dagene. Hold deg oppdatert på områder med vedvarende spredning på Folkehelseinstituttets nettsider: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/Areas-with-presumed-ongoing-transmission/

7. Fellesturer

Våre oppsatte turer går som planlagt, men med et begrenset antall deltakere per tur. DNT har laget en instruks til Turledere (norsk/engelsk) der man søker å redusere risikoen for at deltakere med symptomer/tidligere kontakt med smittede deltar på turen.

8. Smittevernplaner og opplæring

Rondvassbu følger til enhver tid DNTs smittevernplaner. Alle ansatte gis opplæring i disse, og tiltak for å minimere smittevern både i selve driften og på fritiden.

9. Avbestillinger

Rondvassbu har gunstige vilkår for avbestillinger. ​​​​​​​

Rondvassbu anbefaler alle å lese følgende info fra myndighetene: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/

Skrevet av Sigurd Rønningen 12. mars 2020