Høgronden, Midtronden 1 & 2 og Digerronden på én dag!

TIPP TOPP: I gangavstand fra Rondvassbu ligger hele ti 2000-meterstopper - med lommekjent guide er du sikret en opptur.
TIPP TOPP: I gangavstand fra Rondvassbu ligger hele ti 2000-meterstopper - med lommekjent guide er du sikret en opptur. Foto: Jonathan Andrew Photography

Denne turen kommer garantert til å sitte lenge i beina, hodet og hjertet! Bestigning av fire fjelltopper over 2000 moh på én dag - toppet av to båtturer over Rondvatnet. Noen høyere?

Etter frokost på Rondvassbu og stemningsfull båttur over Rondvatnet legger vi i vei ni kilometer nedover (!) Langglupdalen mot foten av først topp: Høgronden (2115moh).

Stigningen opp til Høgronden er jevn og middels bratt helt til topps. Etter å ha tatt inn den spektakulære utsikten oppe på toppunktet, starter den luftigste delen av turen: Traversen mot de to midterste toppene - passende kalt Midtronden 1 og 2. Sikkerhetsutstyr er ikke nødvendig, men eggen er smal på flere punkter, og vi får flott utsikt fra de bratte klippeveggene. På enkelte partier klyver vi opp til selve toppen av eggen.

Turen fra den siste Midtronden og bort til Digerronden er ganske lang, noe de fleste kjenner i beina. Fra toppunktet venter 800 høydemeter jevn og nokså bratt nedstigning til Rondvassdalen. Etter en rusletur gjennom fascinerende og lettgått moreneterreng, venter passasjerbåten Rondejenta oss ved nordenden av Rondvatnet kl 19.

Om stemningen er god ombord i Rondejenta, på hjemveien gjennom storslåtte Rondane med middag ventende på Rondvassbu og fire 2000-meterstopper lagret i kropp og sjel? Bli med, og gi terningkast selv!

  Velkommen til en opptur du vil huske lenge!

  Vilkår og praktisk info: 

  Alle deltakere på Rondvassbu sine guida turer må før avmarsj bekrefte at de har lest og forstått vilkår og praktisk info som du finner på denne informasjonssiden. 

  Påmeldingsfrist:

  Senest dagen før hver tur. Påmelding i resepsjonen på Rondvassbu, per e-post til rondvassbu@dnt.no eller på telefon 612 31 866.

  Praktisk info:

  • Guidet topptur fra Rondvassbu hver mandag fra 25. juni til 3. september.
  • Estimert turtid inkludert pauser og båttransport: 10-11 timer
  • Vanskelighetsgrad: Krevende (lang tur)
  • Avreise med båt fra Rondvassbu kl 08.30
  • Pris kr 1000,- pr person, inklusive båtbillett tur-retur (gruppe/familerabatt på forespørsel)
  • Påmelding: Senest dagen før (begrenset antall plasser)

  Skrevet av Sigurd Rønningen 18. mai 2017