Topptur til Rondslottet og Vinjeronden med guide

TOPP STEMNING: Å bestige selveste Rondeslottet er en spesiell opplevelse - og været er svært ofte med oss.
TOPP STEMNING: Å bestige selveste Rondeslottet er en spesiell opplevelse - og været er svært ofte med oss. Foto: Vilde Aaseth

Rondslottet (2178 moh) er selve majesteten i Rondane og en av Norges virkelig ikoniske fjelltopper. Toppturen med guide fra Rondvassbu tar rundt 8 timer, og på veien får vi også med oss lillebror Vinjeronden. En klassisk opptur du bør få med deg om du har sjansen!

Oppturen starter med ei bratt kneik opp fra tunet på Rondvassbu. Vi kommer raskt opp på ei steinfly med flott panoramautsyn mot stortoppene på motsatt side av Rondvatnet. Innover Rondholdet mot foten av Vinjeronden vinner vi etter hvert god høyde. Selve oppstigingen til Vinjeronden går opp ei bratt ur.

Fra Vinjeronden går ferden bratt ned i et skar og så like bratt opp igjen kammen til Rondslottet. Noen vil her føle for å ta hendene til hjelp i steinrøysa, men den er på ingen måte så bratt at sikkerhetsutstyr er ikke nødvendig.

Vel oppe på Rondanes høyeste topp venter et imponerende rundskue mot de ni andre 2000-meterstoppene i Rondane - og på gode dager de karakteristiske fjellprofilene i Jotunheimen og på Dovrefjell. Kanskje gjør du som førstebestiger Carl Nielsen i 1875: Roper tre ganger tre HURRA!

Vilkår og praktisk info: 

Alle deltakere på Rondvassbu sine guida turer må før avmarsj bekrefte at de har lest og forstått vilkår og praktisk info som du finner på denne informasjonssiden. 

Påmeldingsfrist:

Senest dagen før hver tur. Påmelding i resepsjonen på Rondvassbu, eller per e-post til rondvassbu@turistforeningen.no

Velkommen til høydepunktet i Rondane!​​​​​​​

Praktisk info om turen:

  • Turen gås med guide fra Rondvassbu hver lørdag fra 23. juni til 6. oktober.
  • Estimert turtid inkludert pauser: 8 timer 
  • Vanskelighetsgrad: Middels krevende
  • Aldersgrense: 18 år
  • Avmarsj fra Rondvassbu kl 09.00
  • Pris kr 500,- pr person (gruppe/familerabatt på forespørsel)
  • Begrenset antall plasser

Skrevet av Sigurd Rønningen 11. mai 2017