Førerapport  for Rondane uke 11

Foto: Øystein Gården

Siste uken har det kommet  mye snø og vi har drømmeforhold både nede i dalførene og opp mot toppene i Rondane. Vinden som har vært den siste uken har nå avtatt og forholdene kommer til å holde seg bra og det er meldt om mer snø i uka som kommer. Under finner du en fullstendig oversikt over føreforholdene rundt Rondvassbu. 

Hytte til hytte:

Mysusæter - Rondvassbu:
Stikket og fine forhold hele veien 

Rondvasssbu - Dørålsæter:
Ikke stikket, fint over isen og opp Bergedalen,  snødekke hele veien pr søndag 8.3 

Rondvassbu - Bjørnhollia gjennom Illmanndalen : 
Ikke stikket. Kjempefine forhold og bra med snø i Illmanndalen, var mindre snø rundt Bjørnhollia i uke 10, men nå har det kommet nysnø så det er bedre forhold. 

Dørålsæter - Bjørnhollia gjennom Langglupdalen:
Ikke stikket. Greit med snø gjennom hele langglupdalen. Forrige uke var det bart etter veien fra Langglupdalen og opp til Bjørnhollia men det har kommet mye nysnø siste tiden så nå skal forholdene ha bedret seg. 

Hjerkinn - Grimsdalshytta: Ikke stikket. Fint føre og godt med snø opp fra Hageseter.  Noen avblåste områder på høydene men greit med snø etter siste ukes snøfall.  Kan være vanskelig med pulk så vi anbefaler ryggsekk. 

Grimsdalshytta - Dørålsæter: Ikke stikket. Har kommet ca 20- 30 cm med nysnø siste uken så dette har bedret forholdene mye.  Noe avblåste områder. Kan være vanskelig med pulk så vi anbefaler ryggsekk. 

Toppturer fra Rondvassbu:

Rondvassbu - Veslesmeden,
Bra med snø hele turen og stadig påfyll gir silkeføre hele veien. 


Rondvassbu - Ljosåbelgen,
Bra med snø hele turen og stadig påfyll gir silkeføre hele veien. 

Rondvassbu - Storronden, Veldig avblåst å ikke så mye snø, mer snø på vestsiden av Rondvatnet.