Før du sender oss mail, kanskje finner du svar på ditt spørsmål her: 

Ofte stilte spørsmål

Må man være medlem for å overnatte hos dere?
-Nei, her er alle velkommen, medlem eller ikke. Medlemmer får billigere overnatting og mat på hyttene. For mer informasjon om medlemskap og medlemsfordeler trykk her.

Er det tillatt med sovepose i sengene hos dere? 
-Nei, det er ikke tillatt å bruke sovepose i våre senger. Alle våre senger har dyne og pute med varetrekk på. Du trenger egen lakenpose + putevar eller eget sengetøy. Vi har lakenposer til utleie, dette koster kr 82,-. Om du ønsker å leie sengetøy med håndklær koster dette kr 135,- pr sett. Dette kan leies når du sjekker inn, så du trenger ikke forhåndsbestille. 

Kan man kjøre bil helt inn til Rondvassbu?
-Nei, det kan man ikke. Det er en parkeringsplass som heter Spranget som ligger på nasjonalparkgrensen. Det er ikke lov å kjøre bil i nasjonalparken. Det er grusvei helt inn til Rondvassbu og vi har lov til å kjøre varer inn til hytta, men vi har ikke lov til å frakte bagasje eller gjester inn/ut fra hytta. 

Koster det å parkere på Spranget?
-Nei, det er gratis å parkere på Spranget. Det er bomvei fra Mysuseter til Spranget og det koster 30,- å kjøre opp dit. Det kan betales med mynt eller kort. Visa og Mastercard går i bommen. 

Hvordan kommer jeg til enklest til Rondvassbu?
-Med bil: Kjør E6 til Otta, fra Otta kjører du opp til Mysuseter. Når du kommer til Mysuseter står det skiltet til Spranget. Det er 19 km fra Otta til Spranget og veibeskrivelse finner du her. 

-Med kollektivt: Ta tog til Otta Stasjon. Fra Otta stasjon går det buss til Spranget i høysesong (ca. 20. jun - 15. aug). Rutetider for buss finner du her.

Taxi fra Otta til Spranget?
-Om det ikke passer med busstider kan man ta taxi fra Otta til Spranget. Taxi kan bestilles på tlf 612 30 501, ev. maxi taxi på tlf 909 03 025. Prisen på taxi varierer etter tid på døgnet etc, men for vanlig taxi ligger prisen mellom kr 450,- og 600,- kr. For maxi taxi får du pris på forespørsel. 

Hvordan fungerer sykkelutleien? 
-For å leie sykkel inn til Rondvassbu betaler man gjennom Vipps. Vippskoden og framgangsmåte står beskrevet på Spranget. Sykler kan da leies inn til Rondvassbu hvor de settes i sykkelstativet. Du kan leie sykkel tur/retur eller kun en vei. Prisen for voksensykkel er 125 kr en vei eller 220 kr t/r. For barn under 15 år er det halv pris. Sykkel med barnevogn koster 180 kr en vei. 

Kan man bestille/booke sykler? 
-Nei det kan man ikke, men vi har ca. 220 sykler så det pleier å være nok til alle. På noen store utfartsdager kan det bli tomt, men da er det bare å ta beina fatt de 6 km inn/ut fra hytta. 

Har dere barnesykler? Sykkel med vogn?
-Vi har 30 barnesykler i forskjellige str og 5 sykkelvogner. Sykkelvognene er kun for barn og kan ikke brukes for å frakte bagasje. Barnesykler og sykkelvogner kan ikke bookes på forhånd. 

Må man booke overnatting for å sove hos dere?
- Vi anbefaler fremdeles alle å forhåndsbestille opphold i 2022. Alle som kommer uanmeldt skal få en madrass og sove på, men for rombestilling er det lurt å være ute i god tid. Vi har tosengsrom, firesengsrom og sovesaler på Rondvassbu. Er dere 3 personer så kan dere booke et tosengsrom med en ekstra madrass på gulvet, er dere 5-6 personer kan dere booke et firesengsrom med 1-2 ekstra madrasser på gulvet. 

Hvor tidlig må jeg være ute for å booke et eget rom for oss?
-Dette varierer veldig etter sesongen, men særlig helgene om høsten blir booket allerede før sommeren, så det lønner seg være ute i god tid.

Serverer dere glutenfri, vegetar, veganermat eller andre former for spesialmat? 
-Det gjør vi. Vi setter enormt stor pris på at de som ønsker spesialmat eller har allergier gir oss beskjed senest dagen før ankomst. 

Må man booke plass på båten?
-Nei. Alle som kommer til oppsatt tid vil få plass på båten. Skulle båten bli full så kjører den en ekstratur. Båtturen tar ca. 15 minutter så det blir ikke lenge å vente.

Hvor mye koster det å overnatte hos dere?
- Prislisten til DNT Oslo og Omegn finner du her.

Er det tillattt å ha med seg hund hos dere? 
-Vi har egne rom hvor det er tillatt med hund. Dette må bookes på forhånd. På hunderom er det egne bur for hunden. Vi har både dobbelt- og firesengsrom hvor hund er tillatt. Er det ikke ledige hunderom, må hunden stå i et bur i garasjen. Hunder har ikke tilgang til fellesområder og stuer grunnet allergiproblemer. 

Har dere enkeltrom? 
-Nei, det har vi ikke. Om du kommer alene så får du alltid en seng, men du må nok dele rom med andre om det er mange besøkende på hytta. 

Hvor krevende er turen til Rondeslottet? Andre turer i Rondane?
-Turen til Rondeslottet kan samenlignes med Besseggen både i lengde og luftighet. Ikke fullt så luftig som Besseggen, men har du klart Besseggen klarer du nok Rondeslottet. Vi anbefaler dere å bruke turplanleggeren ut.no for å lese om turer hvor krevende de er.

Hvor lang er turen? 
-Alle turene og lengden på de finner du her ut.no

Har dere teltplass på Rondvassbu?
-Ja, vi har en fin teltplass på Rondvatnet. Du sjekker inn på denne i resepsjonen når du ankommer og du vil da få en lapp til å henge på teltet. Når du bor på vår teltplass har du tilgang til alle fasiliteter på hytta og dere kan kjøpe måltider inne om dere ønsker det. Priser for å slå opp telt på Rondvassbu finner du her. For å forhåndbestille teltplass kan du kontakte oss på e-post rondvassbu@dnt.no

Hvor mange er det med i gruppen på de guidede turene dere kjører fra Rondvassbu? 
-Vanligvis er det maksimum 15-20 personer på våre guidede turer. Er det større grupper som melder seg på kan vi være flere. 

Er det Wifi eller mobildekning på Rondvassbu?
-Nei, det er det ikke. Men om du går 10 minutter fra hytta og ut mot Spranget så har du 4G dekning. På Rondvassbu har vi satelitt bredbånd, men dette har veldig begrenset kapasitet så det er kun for driften av hytta. 

Hvordan blir jeg medlem av DNT? 
-Dette gjøres enkelt på web her.