Om Rondvassbu

Midt i Rondane Nasjonalpark ligger Rondvassbu, en av DNTs mest populære hytter. Vakkert plassert i sørenden av Rondvatnet med det flotte Rondane massivet i bakgrunn, med den ene rondekjempen etter den andre som strekker seg mot skyene.

VINTERELDORADO: Stabilt klima gir ypperlige forhold både for skifolk og livsnytere på Rondvassbu
VINTERELDORADO: Stabilt klima gir ypperlige forhold både for skifolk og livsnytere på Rondvassbu Foto: DNT Oslo og Omegn

Rondvassbu har 128 senger. Disse er fordelt dobbeltrom, firesengsrom,  3sengsrom med familiekøye og sovesaler.

I alle senger er det dyner og puter. Vennligst bruk egen lakenpose. Det er også mulig å legge til side dynen og bruke egen sovepose. Lakenpose eller sengetøy kan også leies i resepsjonen.

Rondvassbu har varmt og kaldt vann i hallen i servicebygget, og har aggregatstrøm (220v). Det kan likevel være greit å ha en lommelykt i sekken da aggregatet slås av ca. kl. 23.00 hver kveld. Det er en egen bygning med utedo, dusjer og tørkerom. Rondvassbu har bevillgning for øl, vin og brennevin.

Husk å ta med gyldig DNT-medlemskort!

Skoleklasser:

Rondvassbu tar gjerne imot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta direkte eller DNT Oslo og Omegn på tlf. 22822822.

Utstyr på hytta


På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg finnes det båt med vester, fiskestenger, pilkeutstyr, reinsskinn og kikkerter. 

Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta. Mulighet for naturfaglige foredrag/veiledning, bl.a. der man ser på de gamle fangstanleggene som finnes i Rondane. 

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Rondvassbu har sykler, kanoer, robåt, fjellski og randonnéeutstur til leie. Se egen side.

Kart