Aktiviteter  og kurs vinteren 2018

Vakker soloppgang i Rondane
Vakker soloppgang i Rondane Foto: Øystein Gården

Denne vinteren tilbyr vi et bredt utvalg av turer og aktiviteter hver helg  på Rondvassbu. Vi har mange guidede toppturer, nybegynnerkurs på fjellski og nybegynnerkurs randonee. I påskeferien har vi aktiviteter for liten å stor hele uken. Nedenfor finner du en oversikt over hva som skjer på Rondvasbu i vinter. 

Helg/dato Aktivitet Beskrivelse
2. - 4. mars Toppturhelg på Rondvassbu Denne helgen guider vi til Veslesmeden lørdag og Ljosåbelgen på søndag!  På en helg kan du oppleve de flotteste toppene i Rondane på ski. Fra Ljosåbelgen kjører vi på ski helt ned til parkeringen på Mysuseter. Rondvassbu har komplett fjellski- og randonnéeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. 
9. - 11. mars Nybegynnerkurs fjellski og randonnée Dette er den andre helgen vi har åpent. Fjellet ligger uberørt med hvite vidder og urørte topper! Når kursdeltakerne ankommer Rondvassbu fredag ettermiddag, blir det gjennomgang av utstyr og gode tips for trygg ferdsel i vinterfjellet. På lørdag blir det topptur på randonnèe til Veslesmeden 2015m.o.h. Fjellskituren går til fremre Illmannhø. Når kursdeltakerne kommer tilbake til Rondvassbu på lørdag er badestampen ved Rondvatnet varm så alle kan nyte ettermiddagen her frem til middagen. Søndag morgen blir det ny topptur for de som ønsker det. Denne dagen  går vi på Sukkertoppen Ljosåbelgen før vi står ned til parkeringen på Mysuseter. Rondvassbu har komplett fjellski- og randonnéeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart.  
16. - 18. mars Toppturhelg på Rondvassbu Denne helgen guider vi til Veslesmeden lørdag og Ljosåbelgen på søndag! På én helg kan du oppleve de flotteste toppene i Rondane på ski. Fra Ljosåbelgen kjører vi på ski helt ned til parkeringen på Mysuseter. Rondvassbu har komplett fjellski- og randoneeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. 
23. - 25. mars Introkurs,  randonnée Denne helgen ønsker vi å tilby nybegynnere på randonnée en lærerik helg med mye kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli gjennomgang av skredutstyr og bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger, lagdeling i snøen etc. Rondvassbu har komplett randonnée- og skredutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding.  Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. 
25. mars - 2. april Påske på Rondvassbu 2018 Vi har lange tradisjoner med påskefeiring på Rondvassbu. Hos oss får du oppleve den ekte fjellpåsken slik den skal være! Det blir påskeeggjakt, toppturer, isfisking, snøhulebygging og mye mer. Vi bygger en aktivitetspark ved bryggen hvor det blir hoppkonkurranse, akebane og masse morro. Vi fyrer bålpanne og griller pølser stort sett alle dager i hele påsken. Påskeaften pynter vi til festmiddag og kokken lager en storslått påskebuffet som serveres kl 18.00. Påskeaften på Rondvassbu må oppleves! 
27. mars Topptur til Veslesmeden Denne toppen er en av de mest populære bestigningene i Rondane. Med sitt luftige toppunkt og nydelige nedkjøring er den en opplevelse absolutt verdt turen. For å komme opp følger du sommerløypa 3,5 kilometer opp i Rondhalsen, før du ved cirka 1550 meter høyde går nordvest mot høyde 1871. Derfra følges ryggen mot toppeggen. Ofte må skia settes igjen rundt hundre meter under toppen. På denne turen kan man bruke både randonnéeski og fjellski. Vi anbefaler feller på denne turen. Rondvassbu har komplett fjellski- og randonnéeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. 
29.mars Topptur til Rondeslottet Vi avslutter denne vinterens topptursesong med en guidet tur til selve majesteten i Rondane, Rondeslottet! Turen starter på Rondvassbu kl 09.00. Vi går over Rondvatnet å bestiger Rondeslottet på baksiden mot Langglupdalen. Vi vil gå turen tidligere i uken for å finne den beste ruten opp så det kan bli forandringer på ruten om føret er bedre andre steder. Siden turen vil starte med en lang anmarsj før vi begynner på stigningen mot toppen toppen, vil vi anbefale å bruke fjellski med langfeller. Rondvassbu har komplett fjellski- og randonnéeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart.