Aktiviteter  og kurs vinteren 2020

Vakker soloppgang i Rondane
Vakker soloppgang i Rondane Foto: Øystein Gården

Denne vinteren tilbyr vi et bredt utvalg av turer og aktiviteter hver helg  på Rondvassbu. Vi har mange guidede toppturer, nybegynnerkurs på fjellski og nybegynnerkurs randonee. I påskeferien har vi aktiviteter for liten å stor hele uken. Nedenfor finner du en oversikt over hva som skjer på Rondvasbu i vinter. 

Helg/dato Aktivitet Beskrivelse
28.feb - 1. mars Introkurs randonée Denne helgen ønsker vi å tilby nybegynnere på randonnée en lærerik helg med mye kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli gjennomgang av skredutstyr og bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger, lagdeling i snøen etc. Rondvassbu har komplett randonnée- og skredutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding.  Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Se mer info på aktivitetsiden.
6. - 8. mars Nybegynnerkurs fjellski og randonnée Dette er den andre helgen vi har åpent. Fjellet ligger uberørt med hvite vidder og urørte topper! Når kursdeltakerne ankommer Rondvassbu fredag ettermiddag, blir det gjennomgang av utstyr og gode tips for trygg ferdsel i vinterfjellet. På lørdag blir det topptur på randonnèe til Veslesmeden 2015m.o.h. Fjellskituren går til fremre Illmannhø. Når kursdeltakerne kommer tilbake til Rondvassbu på lørdag er badestampen ved Rondvatnet varm så alle kan nyte ettermiddagen her frem til middagen. Søndag morgen blir det ny topptur for de som ønsker det. Denne dagen  går vi på Sukkertoppen Ljosåbelgen før vi står ned til parkeringen på Mysuseter. Rondvassbu har komplett fjellski- og randonnéeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart.  Se mer info på aktivitetsiden.
13. - 15. mars Introkurs randonée Denne helgen ønsker vi å tilby nybegynnere på randonnée en lærerik helg med mye kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli gjennomgang av skredutstyr og bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger, lagdeling i snøen etc. Rondvassbu har komplett randonnée- og skredutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding.  Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Se mer info på aktivitetsiden.
20. - 22. mars Introkurs,  randonnée Denne helgen ønsker vi å tilby nybegynnere på randonnée en lærerik helg med mye kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli gjennomgang av skredutstyr og bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger, lagdeling i snøen etc. Rondvassbu har komplett randonnée- og skredutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding.  Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Se mer info på aktivitetsiden.
27. - 29. mars Introkurs randonée Denne helgen ønsker vi å tilby nybegynnere på randonnée en lærerik helg med mye kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli gjennomgang av skredutstyr og bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger, lagdeling i snøen etc. Rondvassbu har komplett randonnée- og skredutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding.  Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Denne helgen ønsker vi å tilby nybegynnere på randonnée en lærerik helg med mye kunnskap og gode råd for trygg ferdsel i fjellet. Det vil også bli gjennomgang av skredutstyr og bruken av dette. Vi ser på trygge rutevalg i fjellet, hellinger, lagdeling i snøen etc. Rondvassbu har komplett randonnée- og skredutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding.  Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Se mer info på aktivitetsiden.
3 - 5. april Påskekickoff, randonee, mat og live musikk Hva med en sprek start på påsken??? Denne helgen blir det god mat, god stemning og store opplevelser på Rondvassbu. Lørdag går vi til Veslesmeden som med sine 2015 m.o.h. en av de lettest tilgjengelig 2000 meters toppene på ski.  Det er stabile snøforhold, flott nekjøring og en fantaskik utstikt fra topppen. Vi tar med lokalmat og litt godt i koppen som vi serverer på turen. Har du ikke utstyr for å delta på turen kan komplett utstyr leies hos Rondvassbu. Bare gi beskjed om dette ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Se mer info på aktivitetsiden.
6.april Topptur til Veslesmeden Denne toppen er en av de mest populære bestigningene i Rondane. Med sitt luftige toppunkt og nydelige nedkjøring er den en opplevelse absolutt verdt turen. For å komme opp følger du sommerløypa 3,5 kilometer opp i Rondhalsen, før du ved cirka 1550 meter høyde går nordvest mot høyde 1871. Derfra følges ryggen mot toppeggen. Ofte må skia settes igjen rundt hundre meter under toppen. På denne turen kan man bruke både randonnéeski og fjellski. Vi anbefaler feller på denne turen. Rondvassbu har komplett fjellski- og randonnéeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Se mer info på aktivitetsiden.
 9.april Topptur til Veslesmeden Denne toppen er en av de mest populære bestigningene i Rondane. Med sitt luftige toppunkt og nydelige nedkjøring er den en opplevelse absolutt verdt turen. For å komme opp følger du sommerløypa 3,5 kilometer opp i Rondhalsen, før du ved cirka 1550 meter høyde går nordvest mot høyde 1871. Derfra følges ryggen mot toppeggen. Ofte må skia settes igjen rundt hundre meter under toppen. På denne turen kan man bruke både randonnéeski og fjellski. Vi anbefaler feller på denne turen. Rondvassbu har komplett fjellski- og randonnéeutstyr til utleie. Husk å gi beskjed om du ønsker å leie ved påmelding. Påmelding til rondvassbu@turistforeningen.no senest tre dager før turstart. Se mer info på aktivitetsiden.
5. - 13. april Påsken 2020 på Rondvassbu Vi har lange tradisjoner med påskefeiring på Rondvassbu. Hos oss får du oppleve den ekte fjellpåsken slik den skal være! Det blir påskeeggjakt, toppturer, isfisking, snøhulebygging og mye mer. Vi bygger en aktivitetspark ved bryggen hvor det blir hoppkonkurranse, akebane og masse morro. Vi fyrer bålpanne og griller pølser stort sett alle dager i hele påsken. Påskeaften pynter vi til festmiddag og kokken lager en storslått påskebuffet som serveres kl 18.00. Påskeaften på Rondvassbu må oppleves! Vi har lange tradisjoner med påskefeiring på Rondvassbu. Hos oss får du oppleve den ekte fjellpåsken slik den skal være! Det blir påskeeggjakt, toppturer, isfisking, snøhulebygging og mye mer. Vi bygger en aktivitetspark ved bryggen hvor det blir hoppkonkurranse, akebane og masse morro. Vi fyrer bålpanne og griller pølser stort sett alle dager i hele påsken. Påskeaften pynter vi til festmiddag og kokken lager en storslått påskebuffet som serveres kl 18.00. Påskeaften på Rondvassbu må oppleves! Se mer info på aktivitetsiden.