Skitur til åpning av Nye Kobberhaughytta

Fellestur, Skitur, Barn, Ski, Kobberhaughytta
Barnas Turlag Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Oslomarka (se kart)

Kobberhaughytta - DNTs storstue i Nordmarka - har gjennomgått en omfattende ombygging og utvidelse, og vi feirer det med en stor åpningsfest. Barnas Turlag inviterer til felles skitur fra Frognersetra og inn til hytta denne januarlørdagen.

Passer for skivante barn fra 7 - 12 år i følge med voksne.

Program

• Oppmøte på Frognerseteren kl. 09.15 (Ta T-bane linje 1 fra Oslo S kl. 08.37.) Turleder står på plattformen på Frognerseteren i rød turledervest. Her blir det litt praktisk info om skituren inn.
  • Vi sjekker at alle har smurt skiene og er klare for avmarsj kl. 09.30.
  • Turen inn til Kobberhaugen er ca. 8 km i lett kupert terreng. Vi tar en mat- og drikkepause underveis.
  • Vi satser på å være framme på Kobberhaugen kl. 11.45. Den offisielle åpningen starter kl. 12.00, og her blir det både høytid og lek. Mer info kommer når programmet er klart.
  • Felles retur med turleder fra Kobberhaugen til Frognersetra kl. 13.30. Vi regner med å være framme på Frognersetra ca. kl. 16.00. De som ønsker individuell retur fra Kobberhaugen, kan velge det. Man kan for eksempel gå ned til Sognsvann eller Sørkedalen.

Turen er gratis og åpen for barn og voksne som kan gå 8 km på ca. 2 timer og 15 min.

Passer turen for vår familie?
Turen krever skierfaring. Både barn og voksne må kunne gå ca. 8 km på ski med lett sekk. Ta gjerne med barna i planleggingen av turen. Forklar hva man må ha med i sekken, vis på kartet hvor turen går og fortell om programmet.

Kart
Turkart Oslo Nordmark sør 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller i Nettbutikken. Sjekk også føremelding fra Skiforeningen rett før turen.

Pakkeliste

Klær

• Ullundertøy
  • Ullsokker
  • Stillongs
  • Tynn langermet ulltrøye
  • Fleecejakke/ullgenser
  • Skijakke og -bukse
  • Lue og buff/skjerf
  • Varme votter + skift
  • Skistøvler og evt. gamasjer
  • Varm jakke, gjerne dun, og overtrekkesbuske for å holde varmen under utearrangementet

• Ski og staver
  • Skismøring
  • Solbriller og solkrem
  • Kart
  • Termos med varmt drikke
  • Drikkeflaske
  • Niste og litt snacks

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Når du melder deg på denne turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene for turer med Barnas Turlag i nærmiljøet.

Følg oss på Facebook

Kategori: Nærmiljø