Hyttevert Øystein Gården

TAR I ET TAK: Få dager er rolige for hyttevert Øystein Gården - til gjengjeld er ingen av dem like.
TAR I ET TAK: Få dager er rolige for hyttevert Øystein Gården - til gjengjeld er ingen av dem like. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Øystein Gården har vært bestyrer på Rondvassbu siden desember 2010. Øystein bor til vanlig i Vågå, men bor på Rondvassbu hele sesongen når Rondvassbu er åpent. 

Øystein er egentlig utdannet tømrer, men kom tidlig inn i reiselivet med sommerjobber både på Gjendebu og Vågå Hotell. Senere jobbet han seks år på Gjendebåten som matros og kaptein før han overtok som hyttevert på Rondvassbu. 

Øystein er ei skikkelig fjellgeit, som tar meg gjester på toppturer til Rondanes 2000-meterstopper flere ganger i uka både i sommerseongen og på vinterstid. Når Rondvassbu holder stengt senhøstes, tidlig vinter og på våren, pakker Øystein gjerne sekken og drar på langturer til fjerne himmelstrøk - for å gå på fjellturer. 

Velkommen til ei flott hytte og en turglad vert!

Kontaktinformasjon til Rondvassbu.

OPPTUR: Hyttevert Øystein Gården (lengst til venstre) finner alltid tid til å guide gjester på toppturer til Rondanes mange stortopper - her med en gruppe foran Trolltinden.
OPPTUR: Hyttevert Øystein Gården (lengst til venstre) finner alltid tid til å guide gjester på toppturer til Rondanes mange stortopper - her med en gruppe foran Trolltinden. Foto: Jonathan Andrew Photography